Hotelul Transilvania,o cazare în Cluj plină de istorie

Cazare in ClujHotelul Transilvania,o cazare în Cluj plină de istorie

Cauți cazare în Cluj la un hotel amplasat în centrul orașului? Hotelul Transilvania este ideal pentru tine, ce oferă cazare în Cluj în inima orașului, totuși într-o zonă ferit de zgomotul orașului. Hotelul Transilvania este un hotel clasificat la 3 stele, situat ”în buricul târgului”, găzduit de o clădire încă din sec. al XIV-lea, își așteaptă oaspeții cu o ospitalitate desăvârșită. Potrivit istoricilor clujeni, acesta este considerat cel mai vechi hotel, ce oferă cazare în Cluj aprox. din sec. al XIV-lea, așa a devenit un adevărat relicvă vie a orașului și a propriei istorie și legende.

Hotelul Transilvania este amplasat pe strada Regele Ferdinand, strada cea mai veche din Cluj-Napoca după istorici, o stradă cunoscut sub numele “strada hotelurilor”. Clădirea acestei cazare în Cluj este datată probabil din perioada în care ”strada hotelurilor” a fost acreditată documentar, din 1362. La început în locul acestui hotel funcționa un han, care găzduia oaspeții ce tranzitau orașul. Cu timpul s-a transformat în hotel, care a reușit să-și mențină funcția de hotel fără întrerupere de-a lungul anilor până astăzi.

Hotelul Transilvania este considerat și cel mai vechi edil în Cluj. Structura clădirii nu s-a schimbat de-a lungul anilor, are o curte interioară, unde cândva se afla și o fântână. Clădirea și astăzi seamănă cu un han, ce și-a păstrat farmecul medieval, locul unde s-a născut ospitalitatea în orașul Cluj-Napoca.

De-a lungul anilor acest hotel purta mai multe denumiri. Prima sa denumire funcționând ca hotel în sec. al XIX-lea era ”Hotelul Regina Angliei”, o denumire mai rar cunoscut. După aceasta denumirea s-a schimbat în “Transilvania”, urmând ca apoi să poartă numele “Vlădeasa”. Din anul 2006 și-a revenit la denumirea “Hotel Transilvania” pe care o poartă cu mândrie și astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *