Hotelul Transilvani, o cazare în Cluj, ce a devenit o adevărată relicvă vie a orașului

cazare in Cluj 1Hotelul Transilvani, o cazare în Cluj, ce a devenit o adevărată relicvă vie a orașului

Există o cazare în Cluj, amplasat “în buricul târgului”, într-o zona care pulsează de istorie, în centrul orașului în imedeata apropiere de instituțiile publice și administrative, dar și de cele mai importante obiective istorice, culturale și religioase, Hotelul Transilvania.
Acesta se remarcă printr-o tradiție și experiență în industria hotelieră clujeană încă din sec. al. XIX-lea. Sloganul hotelului ”în buricul târgului” nu a fost ales întâmplător, el face o sugestie pentru a comunica poziționarea în inima orașului, care are și o valoare simbolică, făcând legătură cu trecutul istoric al hotelului, cu vremuri în care o astfel de expresie era pe buzele tuturor.

După istoricii clujeni, Hotelul Transilvania este cel mai vechi hotel în Cluj, atestat documentar încă din evul mediu. Această cazare în Cluj la început era un han, ce găzduia oaspeții care traversau Clujul cu ajutorul căii ferate, după care în sec. al XIX-lea s-a transformat într-un hotel, păstrându-și menirea de caza oaspeți de-a lungul anilor până astazi.

Hotelul Transilvania este considerat după istorici și cel mai vechi edil din Cluj, structura clădirii nu a fost modificat, doar renovat și modernizat pe interior, care și în zilele noastre și-a păstrat farmecul medieval. Hotelul Transilvania este situat pe strada Regele Ferdinand, strada cea mai veche din Cluj. Se alăturau încă 3 hoteluri pe aceeași stradă, stradă care în sec. al XIX-lea a primit numele “strada hotelurilor”.

În acele vremuri hotelul purta o denumire mai rar cunoscută, ”Hotelul Regina Angliei”. În timp ce celelalte 3 hoteluri și-au închis porțile, Hotelul Transilvania a rămas deschis și funcționează și astăzi, așa a devenit această cazare în Cluj o relicvă vie a orașului Cluj și a propriei istorie și legende.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *