Constructii din lemn

Constructii din lemnConstructii din lemn, intre contemporan si trecut

Constructii din lemn se realizeaza din cele mai vechi timpuri. Lemnul, ca resursa naturala, a fost dintotdeauna apreciat in randul comunitatilor si societatilor omenesti.
Material de constructie natural, lemnul revine in randul preferintelor si tendintelor actuale. Totusi, cand te gandesti la constructii din lemn, ai in minte casa stramoseasca, cabana de la munte, vechile biserici de lemn din tara noastra, unele vechi de prin perioada medievala. Poate te gandesti la frumoasele porti traditionale din Maramures. De curand, insa, constructiile pe baza de lemn au revenit in atentia micilor si marilor comunitati.

De ce isi indreapta din nou oamenii atentia inspre constructii din lemn?
Ca o tendinta de actualitate la nivel mondial, se pune tot mai mult accent pe ecologie. Oamenii sunt mai atenti nu doar la mediul inconjurator, ci inclusiv la tot ce tine de ecologia cladirilor. Cum putem sa limitam poluarea? Un prim pas ar fi sa inlocuim materialele de constructie conventiale. De ce? Deoarece pentru obtinerea lor este necesar un intreg proces ce presupune un inalt grad de poluare.

Aceste materiale pot fi cu usurinta inlocuite cu un alt material de constructie – lemnul, precum si cu alte produse pe baza de lemn. Optand pentru constructii din lemn, alegi materiale de constructii naturale, bio, care nu influenteaza in mod negativ mediul inconjurator.
Datorita accesibilitatii in cele mai vechi timpuri, precum si datorita concordantei cu standardele ecologice in zilele noastre, un lucru e sigur: vom vedea din ce in ce mai multe constructii din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *