Brașov, un oraș memorabil

brasovBrașov, un oraș memorabil

Dacă ești o persoană dezorientată, în Brașov nu ai cum să te rătăcești. Străzile sunt un labirint bine gândit în care mintea percepe totul logic și liniar. Oamenii sunt adevărate hărți și te îndrumă spre locurile în care vrei să ajungi. Colind orașul la pas și mă simt ca acasă. Parcă am hoinărit pe străzile astea de-o viață și am lăsat urme prin Brașov, la fiecare pas.
Câinii nu mă latră iar oamenii ce trăiesc de o viață în oraș, mă privesc cu gingășie. Sunt pentru câteva zile în Brașov și mi-am propus să acopăr fiecare petic de urban, verdeață sau munte. E un obiectiv irealist ai spune, dar privind orașul de sus, de deasupra lumii, îmi vizualizez ruta și pașii către zecile de locuri în care voi simți că orașul acesta e memorabil.

Nu mă rătăcesc nici când trec de zona blocurilor și o iau spre pădure. Mă aștept să fac cunoștință cu Moș Martin și îmi pregătesc moralul pentru fuga ce o să vină, în caz de pericol. Cumva, nu mă tem nici aici. Sunt în elementul meu iar liniștea îi face de cap, emițând vibrații ciudate în corpul meu. Despre Brașov pot să cosum mulți copaci, să termin multă pastă de pix sau să uzez taste însă amintirile pe care le-am făcut acolo, și-au creat un folder special în sufletul meu.

Șuieratul trenului mă aduce cu picioarele pe pământ. Mi-a fost frig în Brașov. Frig de munte, frig de frumusețea locului și a oamenilor și frig de teama de a nu-l mai revedea prea curând. Nu i-am spus adio și nu m-am uitat pe geam, punând mâna clișeic pe sticla rece. Mi-am cumpărat un magnet de frigider însă. Pentru că sunt o gurmandă adevărată și deschid des frigiderul. Nu m-am putut abține însă să nu-i promit că nu o să îl uit niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *